Αρχική Σελίδα title=


Εκδηλώσεις

Μεσημέρια στο Γεωργικό Μουσείο. Τα βιβλία και οι συγγραφείς τους

Το Γεωργικό Μουσείο αν και οι εποχές είναι δύσκολες συνεχίζει τον δρόμο του. Σύντομα θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να περιηγηθούν στην ανανεωμένη έκθεση της Συλλογής Ορυκτών και Πετρωμάτων της Καθηγήτριας Ελευθερίας Δάβη, ενώ εκατοντάδες μαθητές όλων των ηλικιών και των σχολείων της χώρας ενημερώνονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του για την ιστορία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και τα επιστημονικά όργανα, μηχανήματα και εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν από της ιδρύσεώς του για την εκπαίδευση των φοιτητών του.
Παράλληλα, το γειτονικό Συνεδριακό Κέντρο αναδεικνύεται σε δημοφιλή χώρο συμποσίων, ημερίδων και συνεδρίων ενοποιώντας τις λειτουργίες του με το Γεωργικό Μουσείο σε ένα εν δυνάμει «πολυχώρο» Επιστήμης και Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτής της ανάπτυξης αποφασίσαμε να προτείνουμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα του πανεπιστημίου μας αλλά και στους αποφοίτους και φίλους του μια νέα δραστηριότητα αναψυχής και πολιτισμού με τίτλο: «Μεσημέρια στο Γεωργικό Μουσείο. Τα βιβλία και οι συγγραφείς τους».
Δεκάδες εκδόσεις κάθε χρόνο διεκδικούν την προσοχή και το ενδιαφέρον μας.
Αφορούν επιστημονικά θέματα, κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις του σύγχρονου βίου, ιστορικές μελέτες και λογοτεχνικές απόπειρες πάσης φύσεως.
Όσοι αγαπούμε τα βιβλία έχουμε την ανάγκη να τα συζητάμε και, ακόμη να γνωρίζουμε τους συγγραφείς τους σε μια ζωντανή και νηφάλια συζήτηση για το έργο τους.
Στο θαυμάσιο χώρο της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων, στο ισόγειο του Γεωργικού Χώρου μπορούμε χωρίς τυμπανοκρουσίες και δαπάνες-που δεν διαθέτουμε έτσι και αλλιώς-να πραγματοποιήσουμε αυτή την επιθυμία μας.
Να οργανώσουμε δηλαδή, μια φορά τον μήνα, μια ανοικτή συνάντηση στην οποία θα είναι προσκεκλημένη όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα και οι φίλοι του πανεπιστημίου μας προκειμένου να συζητήσουμε με διακεκριμένους ομιλητές και, εν τέλει, τους ίδιους τους συγγραφείς τα βιβλία τους.

Θα κάνουμε την αρχή με ένα εξαιρετικά επίκαιρο και «καυτό θέμα», το οποίο αναπτύσσεται στον τόμο που έχουν επιμεληθεί ο συνάδελφος μας Καθηγητής Χαράλαμπος Κασίμης και ο Καθηγητής και Αντιπρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Απόστολος Παπαδόπουλος:"Μετανάστες στην Ελλάδα. Απασχόληση και ένταξη στις τοπικές κοινωνίες".
Τον τόμο θα παρουσιάσουν οι εκλεκτές συνάδελφοι Έρση Ζακοπούλου (Κύρια ερευνήτρια ΕΚΚΕ) και Δέσποινα Παπαδοπούλου (Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο). Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τους συγγραφείς.
Θα συνεχίσουμε με παρουσιάσεις των βιβλίων για την πάντοτε επίκαιρη αγροτική ιστορία του Μεσοπολέμου του γνωστού Καθηγητή Οικονομικής Ιστορίας Σωκράτη Πετμεζά και την ξενάγηση στα ιδεολογικο-θεωρητικά μαγειρέματα της «νέας ελληνικής κουζίνας» του Επίκουρου (κατά κόσμο οικονομολόγου Αλβέρτου Βαρούχ). Και έπεται συνέχεια.
Είμαστε βέβαιοι ότι η πρωτοβουλία μας θα εκτιμηθεί δεόντως από τους συναδέλφους και φίλους του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας.

Η Συντονιστική Ομάδα εκδηλώσεων του Γεωργικού Μουσείου Γ.Π.Α.
Φεβρουάριος 2013

Designed by PARALOS - events & design
Η κατασκευή της ιστοσελίδας είναι δωρεά του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας, στη μνήμη του Καθηγητή Γιώργου Καλαντζόπουλου.