Αρχική Σελίδα title=

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διεύθυνση: Ιερά Οδός 75, Βοτανικός
Υπέυθυνη Επικοινωνίας: Ευρυδίκη Σπυροπούλου
Τηλ.: 210 52 94 956
Fax: 210 52 94 992
Email: evrydiki@aua.gr

Ώρες Λειτουργίας:

Το Γεωργικό Μουσείο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, φιλοξενεί δύο μόνιμες εκθέσεις:

 • Την έκθεση επιστημονικών οργάνων και εργαστηριακού εξοπλισμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Μια πρώτη ματιά στις συλλογές του Γεωργικού Μουσείου» στο ισόγειο του κτηρίου, η οποία είναι επισκέψιμη από το κοινό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 10:00-12:00.
  Η έκθεση παραμένει κλειστή τις αργίες, την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, καθώς και τον μήνα Αύγουστο. Κατά τη θερινή περίοδο, συνίσταται επικοινωνία με το προσωπικό του Γεωργικού Μουσείου.
 • Την έκθεση Ορυκτών και Πετρωμάτων Ελλάδος «Καθηγήτριας Ελευθερίας Δάβη», στον 2ο όροφο του Γεωργικού Μουσείου, η οποία είναι επισκέψιμη από το κοινό καθημερινά και ώρες 11:00- 13:00.
  Η έκθεση παραμένει κλειστή τις αργίες, την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, καθώς και τον μήνα Αύγουστο. Κατά τη θερινή περίοδο, συνίσταται επικοινωνία με το προσωπικό του Γεωργικού Μουσείου.
  Για ομαδικές επισκέψεις, προβλέπεται η δυνατότητα ξενάγησης από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια υπάλληλο του Μουσείου.
Η επίσκεψη σχολικών ομάδων πραγματοποιείται κατά περίπτωση και μετά από επικοινωνία με το Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, στο τηλέφωνο: 210 52 94 844.

Τρόποι Πρόσβασης

Το Γεωργικό Μουσείο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται επί της Ιερά Οδού στο Βοτανικό και είναι προσβάσιμο με ταξί, αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον Σταθμό του Μετρό στον Κεραμικό (γραμμή 3) και υπάρχουν αρκετές στάσεις γραμμών αστικών λεωφορείων ακριβώς έξω από τις εγκαταστάσεις μας.
Τα λεωφορεία που κάνουν στάση στην Ιερά Οδό στο ύψος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι:
 • 856 Αιγάλεω - Υμηττός - Δάφνη
 • Α16 Πλ. Κουμουνδούρου - Ελευσίνα (μέσω Ιεράς Οδού)
Ωστόσο, εξυπηρετούν και οι λεωφορειακές γραμμές:
 • 813 Αβέρωφ - Προύσσης (στάση Σπύρου Πάτση)
 • 026 Ιπποκράτους - Βοτανικός
 • 027 Ιπποκράτους - Ορφέως
Designed by PARALOS - events & design
Η κατασκευή της ιστοσελίδας είναι δωρεά του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας, στη μνήμη του Καθηγητή Γιώργου Καλαντζόπουλου.