Αρχική Σελίδα title=

Εκθέσεις

"Την πρώτη έκθεση αυτών των συλλογών αποφασίσαμε όσοι εργαστήκαμε γι' αυτήν -και δεν είμαστε λίγοι- να αποκαλέσουμε "μια πρώτη ματιά στις συλλογές...", έχοντας επίγνωση του μερικού, του αποσπασματικού, του μη ολοκληρωμένου αυτής της πρώτης αποκάλυψης τους στο κοινό.
Αλλά, έστω κι έτσι, νομίζουμε ότι πρόκειται για έναν σταθμό. Ως προετοιμασία και κατάθεση υπόσχεσης για ό,τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια.
Τι πιο φυσικό, άλλωστε, ο εορτασμός για τα 90χρόνια της ιστορίας αυτού του πανεπιστημίου να αναζητήσει ένα σπίτι, για να στεγάσει μονιμότερα "τις λέξεις και τα πράγματα" μέσω των οποίων η ενόραση των ιδρυτών του έγινε και συνεχίζει να γίνεται, όχι ως εκ θαύματος, αλλά με δύναμη ψυχής και σώματος, υλική πραγματικότητα προς όφελος της ελληνικής νεολαίας".

Λεωνίδας Λουλούδης

(Από τον πρόλογο του καταλόγου "Συλλογές", ο οποίος εκδόθηκε με αφορμή τα εγκαίνεια της έκθεσης τον Ιούνιο του 2010)


"Ελπίζω ότι το Μουσείο αυτό (Ορυκτών και Πετρωμάτων Ελλάδος) μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό εκπαιδευτικό ρόλο, δίδοντας μια γενική εικόνα του ορυκτού μας πλούτου, με τα εξειδικευμένα εκθέματά του, τα οποία με το χρόνο και το ενδιαφέρον όλων μας, συνεχώς θα εμπλουτίζονται".

Καθηγήτρια Ελευθερία Δάβη

(Από το περιοδικό "Τριπτόλεμος" με αφορμή τα πρώτα εγκαίνεια του Μουσείου στο Εργαστήριο Ορυκτολογίας και Γεωλογίας τον Ιούνιο του 1996)

Designed by PARALOS - events & design
Η κατασκευή της ιστοσελίδας είναι δωρεά του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας, στη μνήμη του Καθηγητή Γιώργου Καλαντζόπουλου.